Is Sugar Vegan? Ja. Nou, deze merken suiker zijn.

Is Sugar Vegan? Ja. Welnu, sommige soorten / merken zijn veganistisch. Lees meer om erachter te komen!

Notitie: DIYNatural.com is geen veganistische website, maar we streven ernaar om relevante informatie voor al onze lezers te creëren.

Vorige week kwam mijn chef-kok naar me toe en vroeg of ik wist welke suikermerken vegan waren. Ik antwoordde: Allemaal. Vooral omdat ik wist dat alle suiker uit planten komt. En hoewel dat waar is, is alle suiker niet veganistisch.

Dus waarom is suiker niet veganist? Het antwoord zit in de verwerking!


pindakaas kat behandelt


Is Sugar Vegan? Het hangt af van de verwerking.

Boiled and Spun: Vegan

Suiker, zoals we het kennen, begint als het sap van deze planten: suikerriet, suikerbieten, kokospalm, dadelpalm en een handvol anderen.

We krijgen suiker door het sap te extraheren en in te koken tot het kristalliseert. Als we het in de natuurlijke (veganistische) staat laten, krijgen we Turbinado-, Muscovado- of Demerara-suiker.

Een centrifuge spint vervolgens de suiker om de melasse te verwijderen. Witte suiker (tafelsuiker), begint als een van de hierboven genoemde bruine suikers, maar alle melasse is verwijderd. Wanneer niet verder verfijnd, dit eindproduct is een bijna witte, natuurlijke suiker (zoals Zulka).

Koolstoffilter met koeienbotten: niet veganistisch

Sommige bedrijven zullen suiker nog verder verfijnen door het door koolstof te laten lopen om de laatste sporen van melasse te verwijderen. Hoewel dit niet allemaal slecht is, is het eindproduct niet langer veganistisch wanneer die koolstof bestaat uit verkoolde botten.

Omdat het goedkoper is, komt de bottenkool vaak uit het buitenland. Deze beenderkool wordt vaak verwerkt tot een pil -vorm en is veel goedkoper dan het produceren van houtskool.

Het meeste suikerriet wordt verwerkt met behulp van deze bot char; suikerbieten zijn dat meestal niet. Dus suikerbietsuiker klinkt goed toch? Nee, omdat de meeste suikerbieten uit de VS GMO zijn, wat een heel andere bal was is!

Is Sugar Vegan? Ja, deze merken zijn.

Notitie: de volgende lijst is naar ons beste weten nauwkeurig en is actueel vanaf de publicatie van dit artikel.

Vegan-vriendelijke suikermerken (niet alle niet-GMO):

  • In de Raw
  • Grote boerderijen
  • Billington's
  • Bob's Red Mill
  • Florida kristallen
  • Imperiale Suiker
  • Michigan Sugar Company (niet niet-GMO)
  • Nu voedingsmiddelen
  • Rapunzel
  • Redpath
  • Simple Truth (Kroger / Ralphs merk biologische suiker)
  • Simply Balanced (Target's merk van biologische suiker)
  • SuperValu
  • Handelaar Joe's
  • Western Sugar Cooperative (niet non-GMO)
  • Gezond!
  • Woodstock Farms
  • Zulka

Kokossuiker is ook veganistisch.

Veganistische suikeralternatieven

Persoonlijk heb ik liever een natuurlijke zoetstof dan iets als aspartaam ​​of sucralose. Met uitzondering van honing is deze lijst met suikeralternatieven veganistisch vriendelijk.

Stevia is een goed alternatief dat afkomstig is van planten en geen calorieën bevat. Ahornsiroop en andere boomsiropen zijn ook natuurlijke veganistische zoetstoffen.

Doe je onderzoek om te zien welke zoetstof het beste voor jou werkt. Dadelsuiker en agave kunnen werken, afhankelijk van uw voedingsbehoeften. Honing is een goede suikervervanger, tenzij je vegan bent. Bruine rijststroop is een andere keuze in de categorie siroop, net als melasse en sorghum. Melasse en sorghum zijn mijn siroopkeuzes omdat ze zoet zijn en veel noodzakelijke vitamines en mineralen bevatten. Zelfs vruchtensappen kunnen fungeren als zoetstoffen, afhankelijk van hoe ze worden gebruikt.

Met zoetstoffen is het goed om te weten wat u krijgt, ongeacht wat uw dieet nodig heeft.